Motivul pentru care transpiră geamurile de termopan? Doar așa poți scăpa de problemă
Redactia | Publicat: 29.11.2024 08:08 | Actualizat: 29.11.2024 08:16
Umiditatea în exces dintr-o locuință se poate vedea atunci când te uiți la ferestrele ei. Cum poți combate ca geamurile de termopan să nu mai transpire?
Cu siguranță că ați observat pe perioada rece că geamurile din locuința voastră au picături de apă. Acesta este, de fapt, condens, și așa afli că nivelul de umiditate din casa ta este unul ridicat. Acest condens apare în special datorită faptului că diferența dintre temperatura de exterior este mare față de cea din interior, dar și că ventilația din respectiva încăpere a fost făcută într-un mod necorespunzător.
De ce transpiră geamurile iarna? Cum poți combate această problemă
Pe lângă umiditatea în exces, există și alte motive pentru care geamurile transpiră îns ezonul rece și acest fapt ar putea fi influențat de gătit, dușuri fierbinți, uscarea rufelor în casă, precum și lipsa unei aerisiri corespunzătoare. Iar temperaturile scăzute din exterior nu vor face decât să îți agraveze situația.
Nu este de glumă, pentru că umiditatea în exces îți va putea cauza, printre altele, mucegai și igrasie, iar asta îți va afecta sănătatea, mai ales dacă suferi de probleme respiratorii, ori alergii. Mobilierul se va deteriora din cauza unei umidități în exces, plus alte materiale care se vor degrada. Un mediu prea umed îâi va cauza disconfort fără să îți dai seama măcar de asta.
Pentru a reduce condensul dintr-o casă sunt câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a reduce cantitativ umiditatea din casă. Conform specialiștilor, gradul de umiditate ar trebui să fie de maximum 50%. Măsurile pe care le poți lua includ ventilația camerelor, adică dacă vei deschide camerele din fiecare cameră, chiar și pe perioadă de iarnă, timp de 20 de minute în fiecare zi, vei putea ajuta considerabil la scăderea umidității din casa ta.
Dacă ai și ventilatoare, cu atât mai bine, pentru că un astfel de aparat de interior te poate ajuta mult. Folosește inclusiv un dezumidifcator, în cazul în care măsurile de mai sus nu te pot ajuta suficient. Ai grijă mare la uscarea hainelor în casă, căci este interzis în aceste situații, deoarece va crește semnificativ creșterea umidității în casă.
În cazul în care ai plante în casă, încearcă să le scoți afară sau pe balcon, pentru că și ele pot produce umiditate.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.