Care este cel mai dăunător aliment de post? Conține o mulțime de chimicale

Redactia | Publicat: 15.04.2025 09:27 | Actualizat: 15.04.2025 10:12
Mai sunt doar câteva zile din cel mai mare post al anului, iar oamenii trebuie să știe să se ferească de acest aliment de post care este foarte nociv pentru organism.
Pentru o mulțime de români, postul este o perioadă de purificare, ocazia perfectă de a se curăța din punct de vedere alimentar. Nu este doar o practică religioasă și aleg să înlocuiască produsele din carne, lapte și ouă cu cele vegetale. La prima vedere, produsele de post ar trebui să fie benefice pentru organism, însă nu este deloc așa. Vorbim astăzi despre salamul de post, care deși poate părea un produs inofensiv, este chiar unul foarte nociv.
Salamul de post, un aliment dăunător
În această perioadă, salamul vegetal este prezent pe rafturile magazinelor sub diverse variante, cu măsline, ciuperci, legume și chiar cu gust de afumătură. Deși au un preț accesibil, un gust care poate părea familiar și eticheta de post, mezelurile vegetale nu sunt deloc prietenoase cu organismul nostru. Din contră. Acestea conțin o mulțime de aditivi și chimicale care sunt dăunătoare.
Pentru că sunt alimente extrem de procesate, ce sunt fabricate din amidon, izolat de proteine din soia, uleiuri vegetale rafinate, condimente artificile și o listă foarte lungă de aditivi.
Vorbim despre monoglutamat de sodiu, E621, care este un potențiator de aromă al cărui consum a fost deseori asociat cu durerile de cap, amețelile și o poftă de mâncare crescută. Acestea mai conțin și carangenan sau E407, un agent controversat de îngroșare, care de-a lungul timpului a fost suspectat că are efecte inflamatorii asupra intenstinului. Conservanții și coloranții mai sunt folosiți pentru a oferi culoare și durabilitate.
Și produsele care par sănătoase la prima vedere din magazine, așa cum sunt fasolea bătută, zacusca, ori tocănițele de legume sunt pline de aditivi pentru a putea rezista. Deci, sunt de evitat și acestea.
În această perioadă, există însă alte variante sănătoase pentru a ține post și vorbim despre leguminoase, așa cum sunt năutul, lintea, fasolea, ori cerealele integrale, așa cum este orezul brun, hrișca, ovăzul. Mai puteți consuma nuci și semințe, fiind surse foarte bune de grăsimi și minerale, dar și legume proaspete și congelate, preparate cât mai simplu.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite








