Care sunt cele mai nesănătoase alimente de post? Atenție, români
Galerie foto (1 fotografii): Care sunt cele mai nesănătoase alimente de post? Atenție, români
Redactia | Publicat: 10.12.2025 13:16 | Actualizat: 10.12.2025 16:42
Postul Crăciunului ar trebui să fie perioada în care românii își curăță organismul, însă adesea ajung să facă greșeli din cauza produselor existente pe rafturile magazinelor.
Sunt semnalate cu eticheta de post și nu conțin ingrediente care să fie interzise în această perioadă, doar că în același timp conțin și mai mulți aditivi, care le face să fie total nesănătoase. Ce aveți de făcut atunci când achiziționați un produs de post este să îi verificați cu atenție întotdeauna lista de ingrediente aflată pe etichetă.
Cele mai toxice alimente de post
Printre cele mai nocive alimente de post se numără brânzeturile și cașcavalul vegetal, fiind produse ultraprocesate. Specialiștii spun că acestea sunt cele mai înșelătoare produse de pe piață și că majoritatea sunt fabricate în ulei de cocos hidrogenat, care crește colesterolul LDL și sporește riscul de boli cardio vasculare. Conțin și alte ingrediente care nu sunt benefice organismului și anume amidon modificat, coloranți, arome sau stabilizatori.
Puteți încerca în schimb tofu simplu sau afumat, drojdie inactivă.
cremele tartinabile și margarina sunt și ele alimente de post, dar sunt bogate în grăsimi nesănătoase și asta le face să fie nocive indiferent de perioada în care alegeți să le consumați. Deși sunt promovate ca alimente care nu conțin grăsimi trans, acestea sunt foarte procesate, conțin mulți emulsificatori și stabilizatori, cu o valoare nutritivă aproape de zero.
Pateurile și foietajele care sunt marcate ca de post sunt foarte bogate din punct de vedere caloric. Prin urmare, acestea nu conțin elemente interzise în post, doar că nu sunt sănătoase și veți ajunge să puneți câteva kilograme bune, chiar dacă nu consumați carne.
Un alt produs care poate deveni rapid periculos dacă este consumat în exces este maioneza de post. Se spune despre ea că este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă decât cea tradițională, însă adevărul este fix pe dos. Rețetele din comerț conțin ulei într-o proporție uriașă de până la 80% și conservanți, zahăr și foarte multe arome. Au foarte multe calorii și dacă o consumați regulat ajungeți să vă creșteți colesterolul și trigliceridele. Puteți încerca sos tahnici, sos de iaurt vegetal, maioneză facută acasă din avocado ori caju.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.