Carnea care te ajută la slăbit, dar e ideală și pentru creier. Mihaela Bilic spune cum trebuie consumată

Redactia | Publicat: 22.05.2025 22:21 | Actualizat: 23.05.2025 16:18
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este tipul de carne care dă cel mai mare randament atunci când ținem o cură de slăbire.
Pentru români, carnea este de departe alimentul favorit, căci este nelipsită de la orice masă. Vorbim despre preparate clasice de zi cu zi, ori mâncăruri tradiționale sau chiar grătare, în cazul românilor, carnea nu lipsește din meniul zilnic. Dar care este cel mai sănătos tip de carne?
Carnea de pește, aliatul organismului
Ei bine, conform Mihaelei Bilic, carnea ideală pentru siluetă, dar care aduce și nenumărate beneficii asupra creierului uman este cea de pește. Este deja știut faptul că alimentele pe care alegem să le consumăm zi de zi ne influențează starea de bine și chiar a sănătății. Nu toate tipurile sunt benefice însă, iar la polul opus stă carnea de pește. Conform Mihaelei Bilic, aceasta te va ajuta la menținerea unei sănătăți optime a creierului și, în același timp, te va ajuta și să îți menții silueta, în cazul în care o asezonezi cu alimentele potrivite:
„Peștele este valoros și esențial în echilibrul alimentar, ca urmare în orice post există dezlegare la pește. Beneficiile consumului de pește sunt incontestabile, nu dați vina pe contaminarea cu mercur sau creșterea intensivă, ca să nu mâncați pește”, spune Miahela Bilic, care a continuat apoi spunând că elementul esențial din carnea de pește, cel care face diferența, este omega 3.
Grăsimile din omega 3 au un rol esențial în sănătatea inimii, a creierului, dar și a vederii, iar dacă vom consuma carne de pește cu regularitate, atunci organimsul nostru va fi protejat împotriva bolilor degenerative și a depresiei:
„Peștele este principala sursă de grăsimi Omega 3, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară și cu rol crucial în funcționarea creierului și retinei. Persoanele care consumă pește în mod regulat sunt protejate de îmbătrânirea pielii și a ochilor, de Parkinson și Alzheimer și fac mai rar depresie.
Riscul de demență senilă scade cu 30%, iar bolile inflamatorii de tip artroză sunt și ele considerabil reduse. Spre deosebire de proteinele din carnea de vită și pui, cele din pește sunt mai ușor de digerat, conțin mai puțin colagen și elastină. Campion la acest capitol este codul eglefin care are indice de digestibilitate de 100%”, a mai spus Mihaela Bilic.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite











