Cine e Luca Zvaleni, concurentul lui Richard Abou Zaki. A câștigat Chefi la cuțite 16
Galerie foto (1 fotografii): Cine e Luca Zvaleni, concurentul lui Richard Abou Zaki. A câștigat Chefi la cuțite 16
Redactia | Publicat: 25.12.2025 11:32
Luca Zvaleni este câștigătorul ultimului sezon de Chefi la cuțite difuzat de Antena 1. Cum a reacționat Richard Abou Zaki atunci când a văzut?
Emisiunea a început cu nouă finaliști, însă doar patru dintre aceștia s-au luptat în runda finală. Ștefana Mercori (echipa roșie), Bogdan Panaite (echipa albastră), Luca Zvaleni (echipa verde) și Alexandru Helju (echipa galbenă) s-au luptat pentru cecul în valoare de 30.000 de euro, oferit de Antena 1.
Cine e Luca Zvaleni, câștigătorul Chefi la cuțite 2026?
După ce au fost degustate și notate de către chefi și jurați toate preparatele, a venit momentul aflării marelui câștigător. Chefii și Irina Fodor au ținut discursuri și cu toții s-au emoționat până la lacrimi. Emoțiile au explodat cu adevărat atunci când prezentatoarea emisiunii a anunțat numele câștigătorului: Luca Francesco Zvaleni.
„Nu cred așa ceva. Am fost cel mai fericit în momentul ăla, am reușit să ajung la obiectivul meu: să arăt în farfurie cine este Luca Zvaleni”, a declarat câștigătorul Chefi la cuțite 2025.
Luca este născut în Roma, dar cu părinți care provin din Satu Mare. Deși a fost crescut în Italia, s-a mutat în Franța datorită pasiunii sale pentru gastronomie, acolo unde a decis să își construiască o carieră. „Prima mea interacțiune cu bucătăria a fost la 12-13 ani. Bucătăria e un act de iubire”, a spus Luca Zvaleni, care la vârsta de doar 16 ani a pășit pentru prima dată într-un restaurant cu o stea Michelin. A urmat studii de specialitate într-o școală publică italiană de profil gastronomic, după care a lucrat în mai multe restaurante de top din Franța, unde a învățat tot mai multe lucruri despre fine dinning.
Luca Zvaleni activează în prezent în Monaco, la un restaurant cu 3 stele Michelin, unde este chef de secție, având responsabilitatea grandioasă de a face porțiile perfecte, un rol cheie în bucătăriile de fine dining. Și-a îndeplinit cel mai mare vis în trecut, pe vremea când lucra la Parma: Visul meu a fost să lucrez la Alain Ducasse… Prima întâlnire cu Ducasse a fost la Parma, unde lucram înainte”.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.