De ce boală suferă Mădălina Ghenea, la 38 de ani: ”Mă simt extrem de rău”

Redactia | Publicat: 05.08.2025 18:55 | Actualizat: 05.08.2025 22:37
Mădălina Ghenea a oferit detalii despre boala pe care o are de mulți ani și cum este afectată.
Actrița și fotomodelul de talie internațională Mădălina Ghenea a dezvluit că suferă de o boală incurabilă. Aceasta spune că poate avea simptome foarte neplăcute în cazul în care nu respectă instrucțiunile clare ale medicilor în ceea ce privește alimentația.
Boala de care suferă Mădălina Ghenea
Mădălina Ghenea, în vârstă de 38 de ani, a dezvăluit în cadrul unei sesiuni de întrebări de pe Instagram că are boala celiacă, adică intoleranță la gluten, o afecțiune care chiar dacă ar părea inofensivă la prima vedere, realitatea este mult mai dură.
„Practic, sunt mereu într-un fel de dietă pentru că am boala celiacă, așa că nu pot mânca pizza, paste, pâine, dulciuri, prăjituri sau orice altceva, nici mâncare prăjită. Dar nu pentru că țin dietă ca să slăbesc, ci pentru că mă simt foarte, foarte, extrem de rău, mai ales în ultima vreme.
Așa că s-ar putea să mănânc totuși uneori, dar știu că o să-mi fie rău. Și, știi, uneori… sunt om, așa că am poftă să mănânc o pizza, dar apoi nu o să mă simt bine câteva ore. De aceea, prefer să mă concentrez pe cum mă voi simți în următoarele șase ore după masă, nu pe cele cinci minute din timpul mesei, dacă are sens ce spun', a dezvăluit Mădălina Ghenea.
Ce este intoleranța la gluten - boala celiacă
Boala celiacă este o afecțiune a sistemului digestiv, care este declanșată de consumul de gluten, acea proteină care se regăsește în grâu, orz, secară, iar la persoanele care sunt diagnosticate cu această boală, indigestia de gluten provoacă deteriorarea mucoasei intestinului subțire și nutrienții nu sunt absorbiți complet.
Totuși, simptomele variază de la o persoană la alta și pot fi digestive sau extra digestive și nu există un tratament medicamentos pentru această boală celiacă. Singura metodă de a gestiona această afecțiune este să ai o dietă strictă, fără gluten, pe tot parcursul vieții.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite











