Mama Geta, bucătar-șef la nunta lui Iancu Sterp. Ce bucate tradiționale a pregătit soacra mare în ziua nunții
Ene Valentina | Publicat: 26.10.2024 16:55 | Actualizat: 27.10.2024 14:21
Astăzi, 26 octombrie 2024, în Hațeg, este zi de sărbătoare mare, căci Iancu Sterp își unește destinul cu aleasa inimii sale. Ca în multe gospodării tradiționale din România, pregătirile pentru eveniment au fost o adevărată mobilizare de forțe, iar Mama Geta, împreună cu fetele sale, Ileana și Getuța, și-au asumat rolul de gospodine pricepute.
Acestea s-au pus serios pe treabă pentru a-i întâmpina pe oaspeți cu bucate autentice, pregătite chiar de ele. Într-un moment în care multe evenimente de acest tip apelează la firme de catering și platouri comandate, familia Sterp a ales să aducă un plus de personalitate și căldură prin mâncarea pregătită de mâinile lor.
Ce mâncare pregătește mama Geta pentru nunta lui Iancu Sterp
Mama Geta, renumită pentru priceperea sa culinară, a decis să scoată ceaunul și să prepare celebrele chifteluțe, la care a primit ajutorul Ileanei și al Getuței. Într-un clip postat pe Instagram, cele trei sunt surprinse lucrând cu pasiune și energie, asemenea unor furnicuțe harnice, determinând ca toate preparatele să fie exact așa cum și-au dorit pentru această zi specială.
Desigur, preparatele pregătite de Mama Geta și fiicele sale nu se limitează la chifteluțe. Pentru a completa mesele servite la casa familiei, acestea au gătit și șnițele delicioase, care să le ofere invitaților energie până la momentul petrecerii de la restaurant.
„Chiar dacă a fost muncă, eu și mama am făcut cu drag, pentru oamenii care vin la noi acasă, să mănânce câte ceva până seara când ajung la restaurant!
Din păcate… ne-am obișnuit să comandăm și să nu ne mai murdărim bucătăria, să nu ne mai ostenim. De ce oare? Mai de mult, se făcea mâncare pentru toată nunta. Veneau toate femeile din sat la ajutat. Aduceau fiecare ce aveau. Era totul perfect”, a scris Getuța Sterp la clipul în care femeile fac chifteluțe la ceaun pentru nunta lui Iancu Sterp.
GALERIE FOTO
Preparate culinare alese special pentru invitații de seamă
Pe lângă tradiționalul meniu pregătit acasă, petrecerea va continua într-un local din Hațeg, loc cunoscut deja de familie, fiind același în care Getuța, una dintre surorile mirelui, și-a celebrat nunta. Alegerea acestui local consolidează tradiția familiei și le oferă invitaților un spațiu familiar și potrivit pentru o astfel de sărbătoare.
Deși mai multe persoane i-au trimis mesaje Getuței, criticând decizia de a prepara o parte din mâncare acasă, tânăra nu s-a lăsat influențată de comentarii și le-a răspuns direct celor care i-au adresat astfel de remarci. Explicația ei a subliniat faptul că Iancu este mare fan al rețetelor mamei sale, iar pentru o astfel de zi, familia a simțit că nimic nu se compară cu bucatele pregătite cu suflet și grijă în propria casă.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.