Rugăciunea care se rosteşte de Înălţarea Domnului. E bine să o spui astăzi, 13 iunie
Redactia | Publicat: 13.06.2024 08:34 | Actualizat: 13.06.2024 08:53
Astăzi, 13 iunie, este Înălţarea Domnului, prilej de sărbătoare şi rugăciune.
Una dintre sărbătorile cu dată schimbătoare, în funcţie de Paşte, fiind la fix 40 de zile după aceasta, Înălţarea, este un bun moment pentru creştini de a se reconecta cu Divinitatea.
Şi cum o pot face altfel decât prin rugăciune, de aceea v-am pregătit cea mai rostită dintre toate, pentru ziua de Înălţare, pe care este bine să o spui astăzi:
Rugăciunea pe care este bine să o spui de Înălţarea Domnului
"Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui! În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri.
[article|213]
Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei? Învredniceşte-ne şi pe noi, neputincioşii, care gândim încă la cele pământesti şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoşătoarea Ta înălţare la cer, grijile cele trupeşti şi cele lumeşti să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului. Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie, Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când, dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”
Se spune că rugăciunea este prima care a apărut în viaţa creştină, iar pe vremea sfinţilor, când aceştia se întâlneau, nu se salutau, nu se întrebau de sănătate, formula era "cum merge, cum lucrează rugăciunea?"
Sunt diferite modalităţi de a spune o rugăciune, iar cea mai apreciată modalitate pentru credincioşi este aceea de a merge în biserică şi de a o rosti în faţa icoanelor. Desigur, că poţi intra în legătură cu Dumnezeu de oriunde simţi să faci asta, fără să fie nevoie să intri într-un lăcaş de cult, în orice moment al zilei şi în orice locaţie alegi.
Există diverse categorii de rugăciuni, de mulţumire, de cerere, însă atunci când vrei să spui o rugăciune şi nu ştii niciuna, poţi apela la Biblie. Acolo, credincioşii pot citi pasaje, Tatăl Nostru sau Crezul şi alte rugăciuni.
Dacă simţi să te rogi şi nu îţi vin în minte versurile complete ale niciuneia, poţi rosti inclusiv Înger-îngeraşul meu sau pur şi simplu poţi transmite dorinţele sau mulţumirile tale, fără să fie puse în versuri.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.