Cum a scăpat Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani și 8 luni, după accidentul din 2019. Care este decizia ÎCCJ
Ramona Ionescu | Publicat: 20.09.2024 13:07 | Actualizat: 20.09.2024 16:05
Vești bune pentru Mario Iorgulescu! Tânărul de 29 de ani scapă de condamnarea de 13 ani și 8 luni pentru tentativă de omor, după ce a provocat un accident rutier în care a omorât un om. Procesul în care a fost implicat fiul șefului de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) va fi reluat de la zero, arată motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).
În anul 2019, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare, după ce s-a urcat la volanul unui autoturism, aflându-se sub influența alcoolului și al substanțelor interzise, moment în care a ucis un bărbat. Acum, procesul în care a fost implicat fiul șefului de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) va fi reluat de la zero, arată motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).
Mario Iorgulescu scapă de condamanarea de 13 ani și 8 luni pentru tentativă de omor
Mario Iorgulescu, fiul șefului de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), a primit vești bune din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), după ce în anul 2019 a provocat un accident rutier înfiorător, în urma căruia a ucis un bărbat.
Fiul șefului de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) scapă acum de pedeapsa definitivă. Cei trei judecatori de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Adriana Ispas, Lia Savonea și Dan Enescu, care se ocupă de dosarul în cazul accidentului rutier provocat de Mario Iorgulescu, susțin că tânărul de 29 de ani nu a vrut să omoare pe nimeni.
De ce a fost anulată condamnarea inițială la ÎCCJ
În acest fel, încadrarea juridică va fi schimbată, aceasta trecând de la tentativă de omor la ucidere din culpă. De asemenea, procesul în care fiul șefului de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) va fi reluat de la zero la Curtea de Apel, iar limita de pedeapsă va fi mai mică.
''În esență (…) săvârşirea accidentului auto din data de 08.09.2019 nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii de omor. Înalta Curte apreciază că (…) infracțiunea poate fi reținută numai în condițiile în care fapta în sine relevă fără niciun dubiu o acţiune care are drept rezultat suprimarea vieţii unei persoane”, notează judecătorii.
Infracţiunea de omor (…) se comite (…) printr-o acţiune (sau chiar inacţiune), care trebuie să fie îndreptată asupra victimei. Or, situaţia de fapt relevă (…) un accident rutier, definit prin chiar prescripţia normativă ca fiind un eveniment (…). Un eveniment este, în sine, fortuit, şi nu voit, are caracter imprevizibil
Acțiunea autorului (conducătorul auto) (…) se încadrează în infracţiunea de ucidere din culpă. (…) Infracţiunea de omor ar fi posibilă doar în situaţia în care autovehiculul ar fi fost folosit sau acceptat a fi fost folosit drept mijloc în scopul suprimării vieţii victimei.'', se arată în decizia instanței, potrivit GSP.ro.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.