Alimente periculoase care distrug sistemul imunitar. Tinerii le consumă zilnic
Redactia | Publicat: 09.01.2025 11:01 | Actualizat: 09.01.2025 11:07
Medicul Vlad Ciurea a atras atenția asupra alimentelor care au un efect negativ asupra sistemului imunitar.
Acesta specifică faptul că persoanele tinere sau copiii, care se află în perioada de creștere, sunt cu atât mai mult afectate de consumul acestor alimente periculoase pentru sistemul lor imunitar.
Alimentele care le afectează creșterea tinerilor și sistemul imunitar
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a declarat medicul Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink.
Conform lui Vlad Ciurea, alimentele procesate, precum și cele care conțin zahăr în exces, sunt cele mai dăunătoare pentru organismul uman, deoarece cresc inflamația și afectează funcționarea în mod normal a organismului. Acesta adaugă pe lista alimentelor interzise în acest caz, care afectează în mod serios sistemul imunitar, și grăsimile trans, care se regăsesc în produsele prăjite, ori în cele realizate în patiserii, despre care spune că pot crește riscul apariției bolilor cronice, precum și slăbesc rezistența organismului:
„Produsele sărate, precum chips-urile, sunt la rândul lor periculoase pentru sănătate. Ele pot declanșa inflamații ale țesuturilor și pot contribui la dezvoltarea bolilor autoimune. Băuturile carbogazoase, de asemenea, sunt pe lista alimentelor care ar trebui evitate, deoarece conțin cantități mari de zahăr și aditivi nocivi.”, spune medicul Vlad Ciurea.
Pentru o sănătate de fier și un sistem imunitar bun, medicul Vlad Ciurea le recomandă tinerilor să aibă o dietă bogată în fructe, legume, proteine și grăsimi sănătoase, evitând consumul de zahăr, sare și grăsimi, pentru a putea reduce riscul apariției bolilor cronice.
Există totodată și alimente care consumate în exces ar putea provoca reacții alergice sau disconform și dă ca exemplu căpșunile, care consumate în exces pot duce la eliberarea histaminei în corp, care poate aduce după sine congestii nazale, dureri de cap sau alte simptome ce le sunt asociate alergiilor.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.