Carnea de pui din fast food-urile bucureștene, focar de infecție. Ce a descoperit Piedone

Redactia | Publicat: 21.05.2025 12:15 | Actualizat: 21.05.2025 16:07
Cristian Popescu Piedone a fost într-un nou control și a descoperit o mulțime de ilegalități la furnizorul de carne de pui pentru fast food-urile din Capitală.
Zilele trecute, Cristian Popescu Piedone a mers alături de echipa sa de comisari din partea ANPC la depozitul de carne pentru shaorma din Bragadiru, Iflov. Aceștia au descoperit o mulțime de carne expirată, alte produse păstrate în condiții insalubre, precum și insecte moarte. În urma verificării furnizorului de carne pentru majoritatea locațiilor care pregătesc shaorma în bucurești, Cristian Popescu Piedone a descoperit că marfa era expirată încă din luna aprilie, iar alte materii prime erau depozitate într-un mod reprobabil.
Ce a descoperit Piedone într-un depozit de carne pentru shaorma
ANPC a emis astfel un comunicar oficial prin intermediul căruia a anunțat că a descoperit nu mai puțin de 1.598 de kilograme de carne expirată, pulpe și aripioare de pui, care valorau nici mai mult, nici mai puțin de 20.457 de lei. Alte produse de origine animală erau depozitate în încăperi insalubre neiginizate, în lăzi de plastic neconforme. Camerele frigorifice erau deplorabile, cu pereți deteriorați, podele murdare, dar și marfă pline cu depozite de gheață.
În urma verificărilor, Cristian Popescu Piedone a emis trei amenzi ce cumulează 50.000 de lei, iar depozitului i-a fost oprită activitatea pentru următoarele șase luni, după cum reiese din comunicatul ANPC:
”În data de 19.05.2025, comisari din cadrul CJPC ILFOV împreună cu Președintele ANPC Cristian Popescu Piedone s-au deplasat în Bragadiru unde funcționează o unitate de procesare carne, FORTEM AVIS SRL. Din verificările efectuate, la data și ora controlului, s-a identificat materie primă de origine animala expirată din luna aprilie 2025, în cantitate de 1598 kg, în valoare de 20.457 lei ce reprezinta pulpe și aripi de pui.
Pentru fapta încălcată, s-a dispus distrugerea întregii cantități de carne. În ceea ce privește condițiile de depozitare, s-au regăsit pereți și paviment deteriorate, agregate frigorifice neigienizate. În camera frigorifică în care erau păstrate produsele alimentare se formase ghețar din cauza funcționării defectuoase a agregatului frigorific.
Toate spațiile erau insalubre nefiind igienizate în mod corespunzător fiind depistate și insecte decedate în unele utilaje cât și lădițele de transport erau neigienizate.
Față de cele menționate s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei și s-a dispus ca măsură complementară oprirea temporară a activității până la o perioada de 6 luni. S-au înaintat adrese către organele de control în domeniul siguranței alimentare”, se arată pe pagina de Facebook a șefului ANPC.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite











